Világító motoros ruha

Ledes világítással ellátott világító motoros dzseki

Talán még a régi időkből való az a rossz beidegződés, hogy a motoron fekete ruhákba kell öltözni. Valóban volt benne ráció, hiszen a fekete bőrön nem látszódnak az olajos kéznyomok, így akár évtizedeket is lehúzhatott valaki ugyanabban a bőrdzsekiben. Mostanra sok minden megváltozott, többek között a motorok megbízhatósága. A modern gépeket már nem kell (legtöbbször nem is lehet) az út szélén megjavítani, sokaknál még egy alap szerszámkészlet sincs az ülés alatt. Az olajos kéz kiment a divatból.

Világító motoros ruha

A felgyorsult városi forgalomban egyre több motoros baleset származik abból, hogy az autósok nem, vagy csak későn észlelik a közeledő motorosokat. Ebből a szempontból nem túl előnyösek a sötét árnyalatú ruhák, a fekete gyakorlatilag rejtő szín az aszfaltozott városi utakon, különösen rossz látási viszonyok (este, éjjel, esőben) mellett. A világosabb színek tényleges javulást jelentenek biztonság szempontjából, nem is beszélve a kifejezetten „láthatósági színű” motoros ruhákról.

Világító motoros ruha

Vadonatúj fejlesztés a világító motoros dzseki. Beépített áramforrásról működő, kis fogyasztású ledek találhatók a dzseki elején és hátulján egyaránt, jelentős mértékben javítva a vezető észlelhetőségét. A fényszóróknál magasabban lévő kivilágítás nagyobb biztonságot garantál a motorosnak. Mindemellett nem szabad megfeledkezni a defenzív vezetésről sem, hiszen saját testi épségünk megóvásáért – a sok kütyün felül – még mindig mi magunk tehetünk a legtöbbet!

Világító motoros ruha

SZPONZOROK

Shox motoros áruház

GRSP Magyarország Egyesület

Fast Ride Motoros magazin