Amikor előre tudod mi fog történni

BMW ConnectedRide / ConnectedDrive program

Ha még kezdő vagy, gyakran meglep, ha már régóta motorozol megszoktad, hogy az autósok néha nem veszik észre a motorosokat az úton. Sok esetben a motoros is ludas egy-egy kényes szituáció kialakulásában, amikor azt feltételezi, hogy az autósnak „tudnia kellene” az Ő kicsi, fürge, és nehezen észlelhető járművének pontos helyeztéről és mozgásáról. Mindez megelőzhető lenne, ha a négyerekűen vezetői könnyebben, hamarabb tudomást szerezhetnének a forgalomban a közelükben haladó, vagy útjukat keresztező motorosokról.

Amikor előre tudod mi fog történni

A közúti közlekedés biztonságára különös figyelmet fordító járműipari cég, a BMW jelenleg egy olyan kommunikációs rendszer fejlesztésén dolgozik, melyben a járművek beszélgetnek egymással, automatikusan figyelmeztetve a másikat jelenlétükről. A rendszer rádióhullámokkal működik, és mind az autó, mind a motor vezetőjét riasztja, ha olyan balesetveszélyes szituáció alakul ki, mint például a tükör holtterébe kerülő, sávot váltó, kereszteződésből vagy szemből érkező másik jármű.

Jelenleg a BMW Group 20 autó és 5 motorkerékpár bevonásával kísérletezik

Jelenleg a BMW Group 20 autó és 5 motorkerékpár bevonásával kísérletezik Németország sztrádáin, hogy a ConnectedRide (motoros) és ConnectedDrive (autós) rendszer hogyan használható, és milyen irányban lehetne továbbfejleszteni a benne rejlő potenciált, hogy még biztonságosabbá tegye a közúti közlekedést akár autóval, akár motorral.

 A közlekedési lámpa „elmondhatná”, hogy át fogsz-e érni a zöldön

A közlekedési lámpa „elmondhatná”, hogy át fogsz-e érni a zöldön

SZPONZOROK

Shox motoros áruház

GRSP Magyarország Egyesület

Fast Ride Motoros magazin