A Biztonságos Motorozásért Alapítványról

A Biztonságos Motorozásért Alapítvány olyan magánszemélyek kezdeményezésére alakult, akik úgy gondolták, hogy sokat lehet és kell is tenni annak érdekében, hogy csökkenjen a motoros balesetek száma és súlyossága.

Biztonságos Motorozásért Alapítvány célja

A Biztonságos Motorozásért Alapítvány olyan magánszemélyek kezdeményezésére alakult, akik úgy gondolták, hogy sokat lehet és kell is tenni annak érdekében, hogy csökkenjen a motoros balesetek száma és súlyossága.

Az alapító tagok mindannyian szenvedélyes motorosok és hosszú évek ismereteit, tapasztalatait, valamint a motoros életben eltöltött idő alatt kialakult kapcsolatait szeretnék hasznosítani az elhatározott célok érdekében.

Az alábbi célokat tűztük ki:

  1. A közúti közlekedés, valamint a sportcélú motorozás területén a preventív és a passzív biztonság javítása, a balesetek számának és a sérülések súlyosságának a csökkentése.
  2. Új megoldások és technológiák bevezetése a motoros védőfelszerelések hatékonyságának növelésére.
  3. Hatékony hazai ismeretterjesztő munka annak érdekében, hogy a motorosok megfelelő biztonsági felszerelésekben közlekedjenek.
  4. Oktatás és képzés annak elérésére, hogy a motorkerékpár kezelése rutinná váljon, a motoros a veszélyhelyzeteket elkerülje, megelőzze, illetve minden szituációban a legmegfelelőbb döntéseket hozza.
  5. Hatékony hazai együttműködés kialakítása a kormányzati, a civil és az üzleti szektor között, a motorozás és ezen túl a közlekedés biztonság javítását célzó, közös projektekben való részvétel.
  6. Nemzetközi együttműködés kialakítása európai szervezetekkel a hazai munka elősegítésére, nemzetközi tapasztalatok és a biztonság növelését elősegítő programok átvételére.
  7. A közrend és a közbiztonság védelme.
  8. Új megoldások és technológiák bevezetése a motoros védőfelszerelések hatékonyságának növelésére.

Tegyünk a biztonságos motorozásért!

A Biztonságos Motorozásért Alapítvány nyitott szervezet és szeretettel várja mindazok jelentkezését, akik tagjai vagy támogatói sorába szeretnének jelentkezni, vagy akár csak építő jellegű javaslataikkal járulnak hozzá a motorozás biztonságához.

SZPONZOROK

Shox motoros áruház

GRSP Magyarország Egyesület

Fast Ride Motoros magazin